handgespaakte wielsets by arnt

Een ambacht wat niet veel meer wordt uitgevoerd. Vaak door of te weinig tijd, of kosten technisch. Maar er wordt geen wiel zo sterk en uitgebalanceerd als een handgespaakt wiel. We leggen het je uit:

Ten eerste maken we het wiel helemaal naar jouw wensen en eigenschappen. We houden dus rekening met o.a. je lichaamsgewicht en lengte en in welke fiets ze uiteindelijk moeten. Zo bepalen we het aantal spaken, het spaaktype en de bijpassende nippels. Meestal heb je dan ook nog de keuze om alles in je gewenste kleuren te maken.

Daarnaast werken we alleen maar met de beste onderdelen op het gebied van naven, velgen en spaken. Door die combinatie en kundige bouw heb je levenslange garantie op spaakbreuk. Breekt er dus een, dan repareren we je wiel kostenloos. En wat zo’n set wielen nou kost? Uiteraard kun je het zo gek maken als je wilt, maar we bouwen al een kwalitatief prima set vanaf 450 euro, voor zowel mountainbikes als racefietsen.

”De mogelijkheden zijn eindeloos. Gelukkig maken we het de klant net zo overzichtelijk als de fietsen. We werken met een vaste lijn velgen en naven die we door en door kennen en bovendien de levensduur en stabiliteit uitgebreid getest is.”

Naast allerlei soorten combinaties van velgen, naven en spaken, koop je bij ARNT tevens ons huismerk SPIIEKN. Topmateriaal carbon velgen met een solide, lichte bouw en fantastische looks en rij-eigenschappen. Klik op de link hiernaast, en je wordt doorverwezen.

NAVEN

Het hart van het wiel en bij standaard fabriekswielen hét onderdeel bij uitstek waar op wordt beknibbeld. Bij ARNT Wheelworks gaan we enkel en alleen voor A-merk naven, elk met hun eigen specifieke eigenschap. We werken met DT Swiss en Hope.

Zo is Hope voor ons de maatstaaf voor een naaf voor jaren onbezorgd plezier. DT Swiss is alom bekend om zijn duurzaamheid gecombineerd met een laag gewicht. Maar wat past nu echt bij jou? Daarvoor kunnen we het beste gewoon afspreken.

SPAKEN

Spaken. Daar gaat het pas echt vaak mis. Ik krijg vaak de vraag waarom de carbon wielsets uit het Verre Oosten zo goedkoop zijn. Simpel: ze gebruiken een hele goedkope spaak. In een carbon wielset van ARNT gaat namelijk alleen al voor 250 euro verkoopwaarde aan spaken. Wat die spaken prijzig maakt? Ik leg het je uit:

Een goede spaak wordt alleen maar gemaakt bij Sapim in Belgie, of bij DTSwiss in Zwitserland. Zij zijn de enigen die beschikken over de juiste metalen en productiemethoden. En dat samen met geringe maatwerkproducties maakt ze prijzig. Maar ze zijn essentieel. Spaken van deze twee merken zijn dan ook de enige die we gebruiken. Ze garanderen een goed dragend wiel. Nu zijn er diverse soorten spaken. Rond, aero, dun, dik. We zoeken altijd de spaak die past bij jouw rijstijl en wiel.

VELGEN

Een deel van het wiel waar ongekende krachten op komen. Ga maar na: door een gat rijden, een goede sprint, slecht wegdek. Je velgen hebben wat te verduren. Bij ARNT werken we alleen met top kwaliteit velgen. Uitdaging is altijd om een zo licht mogelijke velg in te bouwen die wel de krachten aan kan waar hij mee te maken krijgt. We werken aluminium technisch alleen met DT Swiss. Dit om het assortiment overzichtelijk en duidelijk te houden voor jou als potentiele berijder. Weten wat goed bij jou past? Bel mij gerust of nog beter: kom langs in de shop. We hebben altijd diverse modellen op voorraad om een vast te houden en te beoordelen.

diverse reeds gebouwde wielsets