Orbea: olympische efficientie in alle mountainbike disciplines.

HARDTAIL: ALMA

Een ongekend wendbare, stijve, fantastisch sturende hardtail mountainbike. Ja, we steken het niet onder stoelen of banken: Dit is verreweg de beste 29er hardtail van de markt als je zoekt naar een heel vlot sturende, speelse 29er.

Je merkt bij de Alma direct dat ie echt is ontwikkeld door fietsers. Orbea is uniek voor wat betreft dat inEuropa. In house ontwikkeling, met alle kennis van nu.De Alma series kenmerken zich door drie verschillende modellen. Een aluminium frame, het OME frame voor instap carbon en het nieuwe wedstrijdframe: de OMR

Die laatste heeft alle moderne eisen van een bij de tijdse fiets: Boost voor en achter, geintegreerde kabelvoering, levenslange garantie. Standaard werkt Orbea met de beste componenten en materialen. Woorden genoeg: de Alma moet je rijden om ‘m te leren kennen. Klanten van ARNT vertellen je er graag over. Een unieke fiets, unieke rij-eigenschappen. Het is niet de trail die je uitdaagt, maar hoe ver jij kunt gaan: de fiets geeft nooit af. Je rijdt al een Alma vanaf 999 euro.

XC FULLY: OIZ

Alles van de Alma, maar dan nog sneller. De OIZ geeft je alles wat je zoekt in een XC fully: een stijf, goed sturend mainframe en een nog harder subframe. Standaard met FOX dempers, voor maximale dynamiek in je fiets.

Het grote geheim zit ‘m in het subframe van de OIZ. Orbea monteert geen scharnierpunt op de achteras. Dat zorgt ervoor dat je eigenlijk heb subframe van een hardtail hebt. Daarentegen wordt een derde draaipunt in de swingarm geplaatst. Gevolg is een super voorspelbaar sturende fiets die je uitdaagt om er op te blijven in de afdaling. Want de OIZ die wil maar een ding: keihard trailen.

OIZ is licht. Knetterlicht. En mooi. Heel mooi, ook in het instap alu frame. Echter : wil je de dynamiek voelen, kies dan echt voor de carbon fiber versie.

TRAIL: OCCAM

De hele dag op en neer. Lange, technische afdalingen, makkelijk omhoog rijden. Geen moment verlies je het vertrouwen tijdens een dag in de heuvels. Meet Occam.

Occam is een van de dark horses van de mountainbike wereld. Recent werd ie in een Amerikaanse test verrassend uitgeroepen tot een van de beste trailbikes op de markt. De perfecte mix van componenten, juiste dempers, en een topgeometrie maken de Occam een fijne metgezel tijdens een dag in de bergen of heuvelachtige landschappen.

De Occam is er in twee soorten: De Occam Trail en de Occam Enduro. Grote verschil: 120 en 130 mm veerweg en de trail heeft standaard 29 inch wielen en de enduro 27,5 inch. Standaard zijn deze fiets ongekend compleet en luxe gespect uit de fabriek.
Een echte Occam rijd je al vanaf 1999 euro.

SPORT: MX series

Gewoon lekker in het weekend op pad. Geen druk, lekker trappen, gewoon een goede fiets. Pak de MX!

Goed sturen, niet zwaar, goede componenten. Zomaar een aantal sterke punten van de Orbea MX serie. Lekkere relaxte pasvorm, zeker van een fijne tocht over bos, heide of heuvels. Altijd maken we ‘m perfect bij je passend.

Een echte Orbea mountainbike. Wie weet een mooie opstap naar een leuke nieuwe hobby, of gewoon een lekkere fiets om mee te sporten of de omgeving offroad te verkennen.

Orbea: brutaal baskisch design voor een bijna nerveus rijgevoel. heerlijk spelen!